Senaste nytt från oss hittar du alltid på Instagram @ketchup_day. Vi ses där!

2019 > 01

Omslaget på min nya roman som kommer i april! Omslaget på min nya roman som kommer i april!

Blir lite förskräckt när jag ser att senaste gången som jag bloggade var första advent! Hur kan det komma sig? Det fanns en tid då jag bloggade en till två gånger i veckan. Funderar över detta och kommer fram till ett svar:
Det händer för mycket i mitt liv. Bloggen får inte plats just nu.
Så vad har hänt?
Jag har signat avtal med en litterär agent och inte vilken som helst. Bästa Enberg Agency tog kontakt med mig i slutet av november och innan jul var det klart. Det här är en fantastisk sak för mig. En proffsig agent som representerar mig överallt, men främst för att sälja mina böcker utomlands och som förhandlar filmrättigheter. Detta är sååå spännande och naturligtvis … fortsättning följer.
I samma veva nominerades HOLLÄNDARN till årets roman i Storytel Award. Nomineringen baseras på antal sålda ljudböcker i kombination med läsarbetyg. 30 bidrag var nominerade av … tusentals flera gånger om. Så ja, jag är nöjd. Och ja, det är okej att inte komma bland de fem finalisterna som jag tidigare gjort tre år i rad.
Så är nu äntligen TOKTANTEN klar, slutgiltiga manuset gick iväg i början av januari. Nu har lanseringsplanerna startat sedan en tid tillbaka och i april släpps den i butik. Så otroligt spännande (det med).
OCH jag har skickat iväg råmanus till nästa roman! Den heter ALLA ÄLSKAR BIANCA och kommer i september/oktober. Lite av jubileum, det är faktiskt min tionde roman. Sjukt ändå. Min debut kom 2012. Min tionde kommer 2019. Det är bara att räkna …
Så:
Ny agent - check.
Nominering årets roman i Storytel Awards - check.
Ny bok - check.
Nytt råmanus - check.

Samt allt annat spännande som händer, men nu får det räcka för denna gång.
Hasta luego!
 
Birgitta
 

Kommentera gärna:

Svälten - en fackbok jag läser med samma iver som en fängslande roman. Hur kan en bok om svält i mörkaste dystra fattigsverige under 1800-talet åstadkomma detta?

Missväxten under 1867-1869 är en av de värsta naturkatastroferna i svensk historia. Och 
redan på första sidan kommer man rakt in i det ofattbara. En familj i norra Sverige som inte har någonting kvar att äta, sedan håret på kohuden har skrapats av, stekts och ätits upp, kokar och steker ett par gamla uttjänta kängor. Sverige 1867. Ett utarmat bondeland. Ett stycke historia som inte är så långt bort i tiden. Jag tänker på min gammelfarfar Johan som föddes 1878. Han dog strax innan han skulle fylla 102 och jag 17. Jag tänker på vilka omställningar och skiften han var med om under sitt liv. Han upplevde visserligen inte de värsta nödåren kring 1867 men berättade om fattiga vintrar, umbäranden och magra skördar. Hur de räfsade ihop de sista höstråna med sina bara händer. Inget, verkligen inget fick förspillas. Idag dör fler av övervikt än av undernäring.

Boken är intressant ur flera aspekter. Inte minst beskriver den en rad olika öden och vad som händer med människors beteenden i olika stadier och hur tillvaron krymper. Men boken konstaterar också att de berättelser som finns bevarade framförallt kommer från de som inte själva drabbades allra värst. ”De som verkligen svalt, de som verkligen led den djupaste nöd - de är tysta ända in i döden.”

Svälten av Magnus Västerbro belönades hösten 2018 med Augustpriset. Läs den. Inte bara för historielektionens skull utan berättarkonstens.Kusligt bra. 

Lizelotte

Vilket år det har varit!

I år har jag släppt två nya böcker - Nådastöten och Socialgrupp noll. Hela serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman med totalt 6 titlar placerade sig topp10 på Storytel. Nådastöten låg topp10 i mer än 4 månader och är nominerad till Storytel Awards 2019. 

Jag redigerade om min första deckare: 5:e Moseboken (strök ca 7000 ord och skrev 16 nya kapitel på slutet) och redigerade även om Slaskjobbet. Båda gavs ut i pocket under hösten.

Birgitta och jag höll vår årliga skrivarkurs i Tolox - så roligt, vilket gäng!

Birgitta och jag hade också en gemensam releasefest för Nådastöten och Holländarn - det var galet varmt, massor av glada människor och bubblet flödade ... 

Nådastöten spelades in i Colorized Audio-format med ljudeffekter, skådespelare, dialoger och musik. Sååå coolt att ha en egen låt till min deckarserie och så coolt att själv vara med på ljudboksomslagen!

Jag har också hunnit med att skriva den första delen i en ny spänningserie som ska ges ut under 2019. Namnet på serien och titlar är ännu inte spikade.

Dessutom har det varit bokmässor, radioprat och tidningsreportage.

Jag kan bara sammanfatta mitt författarår som väldigt intensivt och roligt, men bäst av allt är att jag har skriver barnboksmanus!

Gott Nytt År till er alla - NU kör vi!

Christina

Kommentera gärna:

Jag har läst Bränn alla mina brev av Alex Schulman. En sorglig och vacker kärlekshistoria. En kolerisk person i centrum som styr så många tragiska öden. Så välgjort. Jag vill kunna skriva så! Göra det komplexa till en känslosam berättelse som är både spännande och lätt att följa, skickligt röra sig över tid och knyta ihop skeenden långt tillbaka i historien med mellantid och nutid. Nutiden hade visserligen inte behövts för att få mig som läsare på kroken.  Den känns mest som ett berättartekniskt knep för att få igång och ihop det hela. Men jag kan ha fel. Och hur som helst så står det inte i vägen för det han så skickligt gestaltar baserat på verkliga personer, dagboksanteckningar, brev och händelser. Historien handlar om Alex Schulmans mormors otrohetsaffär med Olof Lagercrantz på 1930-talet. Det som hans morfar, Sven Stolpe, kom att beskriva som ett sexuellt attentat. Klicka hem, läs och njut av denna berättarkonst. Det är min rekommendation.

Lizelotte, väntar på nästa roman av Alex Schulman

Ps alla våra bokrecensioner kan du läsa under rubriken ”Boktips för dig”.

senast på bloggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

-

Etiketter